NYTTIG RABARBERPAJ UTAN TILLSATT SOCKER
Receptförfattare: Linda-Pauline Påhljons
Rabarberpaj är en storfavorit till sommarfikat. Det här receptet ger dig en mjuk, seg och krispig rabarberpaj som är helt utan tillsatt socker men som smakar minst lika sött. Servera pajen tillsammans med vaniljglass, garanterat en succé hos hela familjen.
INGREDIENSER
Paj:
- 150 gram smör extra saltat
- 4-5 rabarberstjälkar
- 1 näve frysta hallon
- 1 dl vispgrädde
- 2 dl Use Like sugar
- 2 dl Fiber Syrup
- 7 dl havregryn
- 1 tsk bakpulver
- En nypa salt & en nypa vaniljpulver
Servering:
GÖR SÅHÄR:
Sätt på ugnen på 175 grader.
Ta fram en ca 20 cm pajform och lägg rabarber och lite hallon i botten, strö sedan på två matskedar med Use like Sugar ovanpå.
Blanda resten av ingredienserna i en kastrull på spisen. Smält smöret och häll sedan ned grädden tillsammans med fibersirap och Use like sugar och blanda väl. Låt blandningen sjuda en aning och häll sedan i havregryn, en nypa salt och vaniljpulver och blanda tills du får en smet.
Därefter häller du smeten över rabarberna och hallonen i pajformen. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter. Havregrynen ska få en gyllenbrun fin färg.
Låt pajen svalna i ca 5 minuter och den är därefter redo att serveras tillsammans med en kula av Vanilla bean.