SAFFRANSKOLA UTAN TILLSATT SOCKER
Receptförfattare: Malin Seijboldt
Kola är en stor favorit på fikabordet vid jul och är dessutom perfekt att ge bort som en gåva. Det här receptet är på en nyttigare variant på saffranskola som är helt utan tillsatt socker men fortfarande söt och rik på smak av saffran.
INGREDIENSER
- 100 g smör
- 3 dl Use like sugar
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl ljus Fiber syrup
- 2 pkt saffran
- Karamell Steviadroppar
GÖR SÅHÄR:
Börja med att smälta smöret i en kastrull. Tillsätt sedan grädde, sirap, saffran och Use like sugar. Rör om väl och låt koka i 1,5 timme tills kolan blir seg och härlig och klarar kulprovet.
Klä därefter en plåt med bakplåtspapper och häll över kolasmeten över bakplåtspappret i en lagom tjock rektangel. Låt kolan stelna på plåten i rumstemperatur över natten.
När kolan stelnat skär du den i små avlånga stänger och tvinnar den i tre varv så att det blir en skruv. Rulla varje kolabit i bakplåtspapper, så att de annars klibbar ihop sig med varandra.
Tips! Lägg några kolbitar i bakplåtspapper i lite cellofan plast och knyt ett juligt snöre runt om så har du en fin och fantastisk god gåva att ge bort!