PANACOTTA MED SAFFRAN
Receptförfattare: Alexandra Schlesinger
Saffran ger denna efterrätt lysande vacker gul färg och en djup smak. Saffranspannacotta kräver någon timma eller två i kylen och passar därför perfekt till bjudningar då man vill förbereda dagen innan.
INGREDIENSER
- 5 dl grädde
- 1 3/4 gelatinblad
- 1/2 g saffran
- 3-4 msk Fiber honey
- 1/2 dl Use like sugar
- 2-3 Steviadroppar vanilj
- Crunchy caramel
Till hallonsåsen:
- 250 g frysta hallon
- 1-3 msk Use like sugar
- 1-2 msk vatten
GÖR SÅHÄR:
Börja med att blötlägga gelatinbladen i kallt vatten. Koka sedan upp grädde på svag värme en kastrull tillsammans med saffran, Use like sugar, Fiber syrup och Steviadroppar vanilj. Låt koka tills grädden tjocknat. Krama ur gelatinbladen och lägg ner i gräddblandningen. Rör om tills gelatinbladen lösts upp. Häll över blandningen i fyra glas och ställ i kylen, låt svalna i minst 1-2 timmar.
Mixa tinade hallon och Use like sugar. Sila igenom såsen för att få bort alla frön. Tillsätt vatten om du vill ha en tunnare konsistens.
Ta ut pannacottan ur kylen ca 15 minuter innan servering. Toppa med hallonsås. Tips är att värma såsen till servering! Toppa tillsist med hackad Crunchy caramel.