Recept: Saffranspanacotta

SAFFRANSPANNACOTTA UTAN TILLSATT SOCKER

Receptförfattare: Alexandra Schlesinger

Saffran passar utmärkt i dessert och ger en vacker gul färg och en djup smak. Detta recept är på en mjuk och smakfylld saffranspannacotta som inte innehåller något tillsatt socker- En perfekt dessert att bjuda på runt jul som garanterat kommer att uppskattas. Den här desserten kräver några timmar i kylen och därför perfekt att förbereda dagen innan.

INGREDIENSER

Till hallonsåsen:

Saffron pannacotta with chocolate and raspberry.

GÖR SÅHÄR:

Börja med att blötlägga gelatinbladen i kallt vatten. Koka sedan upp grädde på svag värme i en kastrull tillsammans med saffran, Use like sugar, Fiber syrup och steviadroppar vanilj. Låt det koka tills grädden tjocknat. Därefter kramar du ur gelatinbladen och lägg ner dem i gräddblandningen. Rör om tills gelatinbladen lösts upp.

Häll över blandningen jämnt i fyra glas och ställ i kylen, låt svalna i kylen i minst 3 timmar så att det hinner stelna.

Mixa tinade hallon och Use like sugar tillsammans. Sila sen igenom såsen för att få bort alla frön. Tillsätt vatten till såsen om du vill ha en tunnare konsistens.

Ta ut pannacottan ur kylen ca 15 minuter innan servering. Toppa med hallonsåsen (värm gärna!) och hackad Crunchy caramel. 

 

Saffron pannacotta without added sugar.