Recept: Semmelcookies

HÄLSOSAMMA SEMMELCOOKIES

Receptförfattare: Marja Folcke

Här ett recept på gräddiga och smarriga semmelcookies som är perfekta att njuta av till fettisdagen. Detta recept är helt utan tillsatt socker och är för dig som vill njuta av goda semmelcookies med gott samvete. Fyllningen till semmelcookies består av söt mandelmassa och fluffigt vispad grädde - hur gott som helst!

INGREDIENSER

Cirka 7 st stora cookies:

Mandelmassa: 

  • 2 äggvitor
  • 1 ½ – 2  dl mandelmjöl
  • 1 ½ msk Use Like Sugar
  • ev. ett par droppar bittermandelarom

Gräddfyllning: 

Semla cookie without added sugar.

GÖR SÅHÄR:

Kakor:

Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp smör och fiberhonung så att fiberhonungen löser upp sig och ta sen bort från plattan. Rör sedan ner resterande ingredienser och blanda väl tills du får en konsistens som liknar en deg. Lägg ut bakplåtspapper på en plåt och forma bollar av degen och platta till ca 1 cm tjocka kakor på bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter eller tills kakorna får en gyllengul färg. Låt svalna helt.

Fyllning:

Blanda ihop alla ingredienser till mandelmassan tills det blir en fast smet. Vispa sedan grädden och sötningen med elvisp för sig. Bred ett lager av mandelmassa på undersidan av en kaka och spritsa på grädde (går bra att bre på över massan). Tryck fast en kaka ovanpå och där har du en klar semmelcookie!

Semla cookie no added sugar.