SEMMELCOOKIES
Receptförfattare: Marja Folcke
Gräddiga och smarriga semmelcookies perfekta att njuta av till fettisdagen. Fyllningen till semmelcookies består av söt mandelmassa och fluffigt vispad grädde.
INGREDIENSER
Cirka 7 st stora cookies:
- 60 gram smör
- 3 dl mandelmjöl
- 3/4 dl Fiber Honey
- 3 msk kokosmjöl
- 2-3 msk Use Like Sugar
- 1 tsk kardemumma
- ½ tsk bakpulver
Mandelmassa:
- 2 äggvitor
- 1 ½ – 2 dl mandelmjöl
- 1 ½ msk Use Like Sugar
- ev. ett par droppar bittermandelarom
Gräddfyllning:
- ca 1 ½ dl vispgrädde
- ev. 1-2 tsk Use Like Sugar
GÖR SÅHÄR:
Kakor:
Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp smör och fiberhonung. Ta bort från plattan och rör ner resterande ingredienser. Forma bollar och platta till ca 1 cm tjocka kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter eller tills kakorna får en gyllengul färg. Låt svalna helt.
Fyllning:
Blanda alla ingredienser till mandelmassan. Vispa grädden och sötningen med elvisp. Bred ett lager mandelmassa på undersidan av en kaka och spritsa på grädde (går bra att bre på). Tryck fast en kaka ovanpå. Fortsätt sedan med alla kakor!