TWIX RUTOR
Receptförfattare: Marja Folcke
Med det här receptet gör du enkelt hemgjorda, supergoda Twix rutor. Perfekt att bjuda till en kopp kaffe när du får oväntat besök.
INGREDIENSER
Botten:
- 40 gram smör
- 2 dl mandelmjöl
- 2 ½ msk kokosmjöl
-
2 msk Fiber honey
Karamellfyllning:
- 3 dl vispgrädde
-
3 ½ msk Fiber honey
Chokladöverdrag: - 120 gram Dark chocolate /Milk chocolate (50/50)
GÖR SÅHÄR:
Botten:
Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp fibersirap honey och smör. Blanda ner resterande ingredienser noga. Klä en brödform, 1.5 liter, med bakplåtspapper och tryck ut degen i botten. Grädda mitt i ugnen tills kakan tar färg, ca 10 minuter.
Karamellfyllning:
Karamellfyllningen kan göras när botten gräddas då detta moment tar lite tid. Sjud grädde och fibersirap i en kastrull i ca 50 minuter tills konsistensen tjocknat (välj gärna en vid kastrull så att det går snabbare). Fördela karamellfyllningen på den färdiggräddade bottnen.
Chokladöverdrag:
Smält choklad försiktigt gärna med en klick kokosolja och fördela ovanpå fyllningen. Låt stelna helt och skär därefter i bitar av önskad storlek. Förvaras i kyl.