VANILJGLASS UTAN TILLSATT SOCKER MED NYTTIG JORDGUBBSÅS
Receptförfattare: Malin Seijboldt
Krämig vaniljglass med en god jordgubbsså är en riktigt svensk klassisk och god efterrätt som är perfekt för varma sommardagar. Här är ett recept på hur du kan göra jordgubbssåsen lite nyttigare genom att göra den helt utan tillsatt socker. En god och enkel dessert som går att njuta av varje dag!
INGREDIENSER
- 0,5 dl Use like sugar
- 500 g jordgubbar
- 1 dl vatten
- 2 tsk lime zest
- 1 st vaniljglass
GÖR SÅHÄR:
Koka upp vatten, Use like sugar och lime zest tillsammans. Hacka jordgubbarna och lägg ner i kastrullen och koka upp i cirka 5-7 minuter på medeltemperatur. När jordgubbarna blivit mjuka så lägger du blandningen i en matberedare och mixar den tills det blivit en jämn sås.
Servera såsen med glass av smak Vanilla bean och toppa med färska jordgubbar ovanpå.