HALLON CUPCAKES 

Receptförfattare: Skippasockret

Vem älskar inte cupcakes? Dessa rosa cupcakes är gjorda i samband med rosa oktober. För att stödja Bröstcancerförbundet. 

 

INGREDIENSER

 

  • 2 ägg
  • 2 dl Use like sugar
  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl glutenfri mjölmix eller annat valfritt mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • 1-2 dl frysta hallon

Frosting:

  • 1.5 dl  Use like sugar
  • 150 g smör
  • 300 g cream cheese
  • 1-2 msk citronjuice
  • Några droppar röd karamellfärg

GÖR SÅHÄR:

Cupcakes: 
Börja med att smälta smöret på medelvärme.Vispa upp ägg och Use like sugar poröst. Mät upp alla torra ingredienser i en bunke och blanda runt. Vispa ner smöret och mjölken i äggblandningen och vänd sedan ner de torra ingredienserna i smeten. Häll upp smeten i valfria muffinsformar och tryck ner några hallon i varje. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min på 175 grader. Ta ut och låt svalna medan du gör frostingen.

Frosting:
Se till att båda smör och färskost är rumstempererad när du böjar. Vispa ihop smör, färskost och sötning tills du får en slät och fin frosting. Tillsätt citronjuice och karamellfärg efter smak och låt sedan stå i kylen tills det är dags att spritsa dina cupcakes. Dekorera med ett hallon på toppen.

 

GÖTGATAN 1A
172 30 SUNDBYBERG

+46(0)812146867
[email protected]

BOX 191 34  
104 32 STOCKHOLM